COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ






























Rekordslakt på Kungsholmen

2009-05-10 - Sveriges tredje största halvmara fortsätter växa. 2123 löpare kom till Kungsholmen Runts tre klasser och det var många som satte nya personliga rekord i det springvänliga vädret. Det är en ökning med 40 procent i den löpartokiga huvudstaden där lika många sprang i Norra Djurgårdens skogsmarker.

Ett nyduschat Stockholm tog emot ett par tusen löpare till det ständigt växande Kungsholmen Runt. Lagom till starten kvart över elva hade solen tagit över och med en frisk vind i ryggen satte mil- och halvmaratonlöparna full fart mot Stadshuset, som en föraning av vad som ska hända när rekordstora Stockholm Marathon ska ösa fram på samma väg med sjufalt många deltagare.

Snabbast av alla var Spårvägens Fredrik Uhrbom, som spurtade in en mil på en dryg halvtimme (31:25), men som ändå inte var nöjd.
– Det kan jag göra tre gånger i veckan, sa han självkritiskt och föredrog att lyfta fram en annan av veckans träningar:
– Jag sprang 3x3 kilometer med ett snitt på under nio minuter häromdan.
Bakom Fredrik imponerade den nykorade terrängmästaren (12km) i Stockholm. Vallentunas Mikael Andersson går från klarhet till klarhet och var bara en halv minut efter i mål.

Snabbaste miltjejen var betydligt nöjdare än herrsegraren. Hässelbys 19-åriga Johanna Bohlin ångade in på 36.24, nästan fem minuter före närmaste konkurrent. Ett skönt besked efter en problemfylld vår.
– Jag har haft järnbrist, förklarade "Yoie", som brutit Premiärmilen och avstått Terräng-SM.
Nu kan det bli fler lopp, som Stockholm Marathon för den flitiga Kenyaresenären.
– Jag har varit där...fyra gånger, berättade Johanna, som under det senaste besöket hade sällskap av flera av Sveriges bästa långlöpare, som Lisa Blommé och Mustafa Mohamed.

En härlig comeback på tävlingsbanan var det även för de två främsta tjejerna på halvmaran. Huddinges Kajsa Berg slutade tvåa såväl 2006 som ifjol. Nu kom den första vinsten efter en mycket sen anmälan. Segertiden 1.22.33 är dessutom den bästa som hon har presterat på Kungsholmen. En och en halv minut bakom henne återsågs Annika Szalkai, som därmed också har två andraplaceringar i loppet. Men den förra kom sex år sen, då efternamnet fortffarande var Nyberger.

Traditionen upprätthölls på herrsidan. Marek Poszepczynski återkommer alltid till Kungsholmen. Denna gång som segrare och han var tvungen att tänka efter för vilken gång i ordningen.
– Det är nog...andra gången, kom den regerande mästaren fram till, som dessutom har vunnit motionsklassen två gånger.
– Men det var tungsprunget idag, ensamt i vinden.
– Han stack iväg från steg två, menade Jonas Larm, som haft flera hårda kamper med den före dette handbollspelaren.
Idag fick han ge sig med en minut.

Bakom topplöparna vällde motionärerna in i mål. Hundratals som en sista förberedelse inför nästa lopp som går på Kungsholmen, Stockholm Marathon, den 30 maj.